Flykten till Egypten

Igår kväll avgjordes den tredje deltävlingen av Thee Olympiad. Den här gången var det en hinderbana som lagen ett och ett skulle ta sig igenom. Om man tyckte första rundan var svår så var det ingenting mot vad den andra rundan skulle bli. Då la nämligen ledarna till handikapp. Efter det så var en person i laget utstyrd med ögonbindel, en med öronskydd, en med hatt och de sista två hade en kon för ansiktet så att de inte såg annat än ett litet hål av det runt omkring. Dessutom så skulle en badboll bäras med genom hela banan och deltagarnas händer var ihopbundna med snören. Vinnande ur denna gren gick Waterloo (vatten) som fått den bästa tiden.

I morse mellan klockan halv sex och tio över sex blev vi väckta och ombedda att genast komma ut. SSK (Svenska SekulariseringsKommisionen) hade ockuperat Kjesäter och förbjudit all form av religiös undervisning.  Några blev direkt vid väckandet bortförda av SSK och satta i ett duschrum. Andra flydde till skogs och några gömde sig i ett källarförråd. Alla utom de som lyckades fly till skogs blev så småningom tillfångatagna och satta i duschrummet eller på förhör. Efter nästan en och en halv timma i duschrummet så lyckades de tillfångatagna fly och slöt samman med de som flytt till skogen. 

Därefter fick vi hjälp av FN som uprättat en flyktingförläggning i "Norge". En hjälpsändning med torrt bröd och gröt kom efter en halvtimma och det blev dagens frukost.

Efter det så tog vi båten till Egypten och trodde vi var fria nu. Men så var inte fallet. Därefter följde nämligen två timmars försök till asyl genom att springa runt till olika myndigheter och få rätt papper signerade av rätt person. Myndighetspersonerna talade bara arabiska, dålig engelska och franska. Det blev mycket väntan och det papper som man under två timmar kämpat för att få underskrivet kunde bli sönderrivet p.g.a. till exempel för långt hår eller att man hade shorts.

En av konfirmanderna drevs tilll gränsen av nervsammanbrott på grund av de orättvisor  myndighetspersonalen visade. Efter att ha skrikit "I kill my self!" och till svar fått "OK have a nice day" så var det snart lunch och rollspelet var över.

Trots detta så har det varit en bra dag.

Hälsningar från patrull Måne!

Kommentarer
Postat av: helena ottander-bjerkesjö

Oj vilken dramatik ni får ta del av under dessa intensiva och fantastikt intressanta dagar på lägret.Jag håller med och förstår ledarnas "löfte" dvs -Era ungdomar kommer inte vara dem samma när ni kommer för att hämta dem utan MODIGARE.

Hälsningar Helena, Lisens mamma......

2008-06-27 @ 23:40:47
Postat av: Maria

Vad roligt att läsa om allt ni gör! Det är jättekul att ni skriver lite om dagarnas aktiviteter. Vi kan ju nästan låtsas att vi också är med.

Hälsningar Maria (Ludwigs mamma)

2008-06-30 @ 10:27:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0